Tjen penge på din blog

5 ideer til indtjening på din blog

Har du en blog? Så ønsker du sikkert også at tjene penge på selve bloggen. Her vil jeg fortælle, om 5 idéer til hvordan du kan tjene penge på at blogge.

Husk at dette indlæg omhandler alle typer blogs. Det er ikke kun til personlige blogs, men det er også til nicheblogs.

Affiliate marketing

Affiliate marketing er en lidt hårdere måde at tjene penge på end f.eks. Google Adsense. Til gengæld er der penge at hente her! Der langt mere profit i affiliate marketing end i Google Adsense. Har du en blog med mange besøgende om dagen, vil du med sikkerhed tjene penge på det.

Måden du skaber din indtjening på med affiliate marketing er ved at henvise til virksomheder med links fra din blog til virksomhedens. Går en af dine besøgene igennem dine links og foretager en handling på virksomhedens hjemmeside, får du en provision enten i form af et fast beløb eller et procent beløb.

De handlinger som dine besøgene foretager kan f.eks. være:

  • En registrering (lead) – i form af en tilmelding til nyhedsbrev, tilmelde sig til et specielt tilbud eller noget helt tredje
  • Klik – Klik til den virksomhed, som du reklamerer for
  • Salg – Køber dine besøgende noget igennem dine links, vil du også modtage en betaling

Ønsker du at forstå affiliate marketing bedre, kan du læse dette indlæg.

Fordele: Der ligger bunker af penge og venter på dig! Der er mange, der arbejder med affiliate marketing, men det betyder ikke, at du ikke kan tjene penge på det!

Ulemper: Det kræver hårdt arbejde! Mange tror, at man tjener lette penge, hvis man arbejder med affiliate marketing. Sådan er det bare ikke. Det betyder dog ikke, at det ikke kan lade sig gøre at tjene penge på affiliate marketing.

Der findes mange eksempler på personer, som tjener mange penge på affiliate marketing. Patt er en amerikaner, som arbejder med affiliate marketing. Han tjener lige under en million danske kroner på det om måneden. Du kan besøge Patt’s blog her.

Google Adsense

Google Adsense er en af de nemmeste måder at tjene penge på online. Med Google Adsense kan du opsætte reklamer på din blog. Hvis den besøgende klikker på en Google Adsense reklame, vil du tjene x antal kroner. Her er et eksempel på en reklame fra Google Adsense:

Google Adsense,

Det er forskelligt, hvor meget du vil blive betalt. Det afhænger af hvilken niche, du arbejder i.

Grundreglen er, at man tjener mellem 1-100 kroner pr. klik. Indtjening pr. klik vil dog ofte ligge lavt, derfor kræver det mange besøg for at tjene penge med Adsense reklamer.

Fordele: Det er nemt og hurtigt; med Google Adsense kan du hurtigt komme i gang med at tjene penge på din blog. Du skal ikke tænke på andet en at indsætte et stykke kode på din hjemmeside. Google sørger derefter for at vise den mest relevante reklame til den besøgende.

Du kan tilmelde din hjemmeside til Google Adsense her!

Fordele: Med Adsense kan du hurtigt komme i gang med at tjene en del penge.

Ulemper: Adsense er ikke en million forretning; Det kræver mange daglige besøgende at få en Adsense blog til at tjene gode penge.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er endnu en metode til at tjene penge på sin blog. Med sponsoreret indhold promoter du en virksomheds produkt/ydelse eller et tilbud. Anyways, det kan være alt. Det er forskelligt, hvor mange penge man kan tjene ved at udgive sponsoreret indhold.

Indtjeningen afhænger af, hvor populær din blog er, men du sætter selv prisen på indlæggene.

Fordele: Der er gode indtjeningsmuligheder; nogle af de mest populære blogs i Danmark, tager 5-6000 kroner for et sponsoreret blogindlæg.

Ulemper: Din blog skal være populær og attraktiv; for at tiltrække virksomheder til din blog kræver det, at nogle følger bloggen. Derfor er det svært at starte en blog, som tjener penge ved at udgive sponsoreret blogindlæg.

Lav dit eget produkt

Du kan tage din blog til ”the next level” ved f.eks. at tilbyde et specielt produkt til dine læsere. Det kunne være en e-bog, et fysisk produkt eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser!

Du kan selvfølgelig også vælge at lave en webshop inde på din blog. Det ved jeg, andre har erfaringer med.

Du kan tage et kig på Michala Sloths blog. Hun har valgt at indbygge en webshop på hendes blog. Smart!

Fordele: Du kan øge din indtjening kraftigt. Det siger sig selv, du vil have muligheden for at tjene endnu flere penge på din blog.

Ulemper: Det kræver hårdt arbejde. Hvis du skal i gang med at lave et produkt eller en webshop til dine læsere, vil det tage meget af din tid.

Sælg bannerplads

En anden ting du kan gøre er at sælge bannerplads til virksomheder på din blog. Ved at gøre dette, sparer du et mellemled, som f.eks. Google når man reklamerer med Adsense for dem. Du får altså flere penge ud af denne metode end ud af Adsense metoden.

Det er forskelligt, hvad virksomhederne vil betale dig for. Nogle vil give dig en betaling pr. klik til deres hjemmeside, andre pr. salg eller lead og nogle noget helt fjerde.

Fordele: Da du sparer et mellemled i processen øger du dine indtjeninger.

Ulemper: Hvis du vælger at sælge bannerplads på din blog, skal du være indstillet på, at det vil være en tidskrævende proces, som kræver hårdt arbejde. Du skal være sikker på, at banneret er attraktivt for dine læsere, så de klikker på banneret.

Endvidere skal du være indstillet på at kontakte mulige virksomheder, som du gerne vil i samarbejde med angående bannerplads på din blog.

Afrunding

Til begynderen vil jeg anbefale at starte med affiliate marketing eller Google Adsense.

Det betyder ikke, at de andre ideer ikke kan lade sig gøre. Affiliate marketing og adsense ideerne vurdere jeg er de nemmeste.

Men, valget er dit!

Har du nogle spørgsmål, så er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet nedenunder.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hjemmesideexperten.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 thoughts on “5 ideer til indtjening på din blog

    1. Ja, jeg har prøvet det før. Det var dog ikke på et seriøst niveau.
      Efter min mening er Google Adsense noget af det nemmeste at komme igang med at tjene penge på. Så kan man jo derefter spørge sig selv, hvor mange penge der er i det…

Skriv et svar