Seo for begyndere, SEO tekst, SEO

SEO for begyndere – SEO tekst

Hej,

Du kigger nok her, fordi du lige er begyndt at snuse til SEO. Men hvad er SEO egentlig? Det er et godt spørgsmål, for SEO er et meget omfattende område. Faktisk så omfattende, at vi nok ikke når det hele igennem i dag (eller det gør vi ikke). Jeg vil selvfølgelig komme ind på det grundlæggende.

SEO står for Search Engine Optimazion, altså søgemaskine optimering. Hvis du gerne vil være synlig på en søgemaskine, som google og ikke har lyst til at bruge penge på internet reklamer, så skal dine muligheder for at blive synlig på nettet optimeres ved brug af SEO. Ved at gøre brug af søgemaskineoptimering (på den rigtige måde), kan du komme højt op på organiske søgefraser.

 

SEO for begyndere billede 1

De organiske resultater er dem, hvor der ikke står ”annonce” under titlen. Det ses her, at de tre øverste links er annoncer, mens de to nederste ikke er.

Sådan arbejder Google og de andre søgemaskiner

Google og de andre søgemaskiner er ikke så lette at gennemskue, som man skulle tro. Det ikke bare sådan lige at komme helt frem blandt de øverste 10 resultater på den første side efter en google søgning. Hvis du eksempelvis ønsker, at komme i top på søgefrasen ”Løbesko”, så kan det ikke løses ved blot at skrive ”Løbesko” så mange gange så muligt på hjemmesiden. Næh nej, hvis du gør det, så vil søgemaskinerne sætte din hjemmeside i en slags karantæne, hvilket betyder at du slet ikke vil blive ranket på ordet ”løbesko”. Pyhh, så er vi i gang!

Hvis du ønsker, at arbejde med placeringen af din hjemmeside i søgninger på google og andre søgemaskinger, så skal du interessere dig for SEO.

SEO tekst

At skrive en søgemaskine venlig tekst af det første, man lærer af SEO som begynder. Når du skal skrive en SEO tekst på din hjemmeside, så er der forskellige stadier, som skal overvejes. Som nævnt i introduktionen til søgemaskineoptimering, så er det ikke smart at ”plapre” igennem med det samme ord konstant på din hjemmeside. Du får min taktik her:

Dit søgeord bør udgøre cirka 1% af teksten. Dermed undgås duplicate content – altså  at søgeord bliver vist for mange gange i din tekst. Dvs. at hvis du har skrevet en tekst til din hjemmeside på 700 ord, så skal dit søgeord helst vises omkring 7 gange i teksten.

Skriv lange tekster… Jeg ved godt at det lyder hårdt, men det anbefales af mange SEO eksperter. Det skyldes, at google og de andre søgemaskiner begynder at vægte indhold på hjemmesider højere end normalt. Det kan derfor være en god tommelfingerregel, at sig inden for omkring 500-600+ ord pr. tekst.

Et yderligere trick til dig, som er begynder indenfor SEO, er at have relevante indgående og udgående links. Det vigtigt da søgemaskiner som f.eks. Google og Bing bruger links til at kæde hjemmesiders indhold sammen, hvilket gør at søgemaskinerne bedre kan ”forstå” indholdet. Det er derfor vigtigt at linke til hjemmesider fra ens egen hjemmeside, men selvfølgelig kun hvis det har relevans og sammenhæng til indholdet på hjemmesiden (det kaldes også udgående links). Indgående links kan du opnå ved at andre linker til din hjemmeside. Du kan læse mere her.

Det er ikke bare selve teksten i artiklerne på din hjemmeside, men også dine valg/beskrivelser af billeder, som har betydning for søgemaskineoptimeringen. Det anbefales, at billeder til artikler gøres ” SEO venlige”. Det er meget vigtigt og nok også noget som begyndere indenfor SEO branchen tit undervurderer.

Det er vigtigt du både tilføjer en beskrivelse og en ALT tekst til dine billeder. En ALT tekst er nøgleord, som beskriver billedet. Det kan måske undre, at billedbeskrivelser skulle være nødvendige, men husk på at billeder kan være en måde at komme til din hjemmeside.

Hvis du igen skriver ”løbesko” i Google, så vil du se at du på den første side også har mulighed for at gennemse en række billeder af løbesko. Billeder er således en måde at få besøgende fra de almindelige søgninger, hvor de besøgende klikke på et af dine billeder direkte fra søgemaskinen.

Det var alt fra denne gang. Jeg håber naturligvis, at I finder min beskedne viden om og råd til at bygge hjemmesider brugbar. Og så er det ellers bare om at komme i sving J!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hjemmesideexperten.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar