Interview med 5 danske bloggere

Interview med 5 danske bloggere

Det er en fornøjelse, at jeg kan præsentere dette interview med fem bloggere. Disse 5 bloggere, vil svare på 7 spørgsmål omkring blogging. Indlægget er hovedsageligt til dem, som overvejer at starte en blog, men de garvede bloggere kan også læse med!

Her er bloggerne:

Patrick Hoffmann

Patrick Hoffmann

Katrine Ringbæk Classen

Katrine Ringbaek Classen

Malue Jasmine Silke Ramløs

Malue Jasmine Silke Ramløs

Katrine Lund Nielsen

Katrine Lund Nielsen

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen

Hvordan fik du ideen til at blogge?

Patrick Hoffmann:

Efter at jeg i en lang periode havde beskæftiget mig med webshop og online markedsføring, opstod lysten til at, at formidle mine erfaringer til andre.

Katrine Ringbæk Classen:

Uha, jeg har blogget i mange år efterhånden på flere forskellig blogs. Men jeg ville gerne lave noget anderledes og så blogging som en mulighed. Da jeg startede med at blogge, var det slet ikke så populært som nu, og jeg kunne på den måde skille mig ud fra mængden.

Malue Jasmine Silke Ramløs:

Jeg fik idéen fordi at jeg altid har elsket at skrive, fotografere og filme.
Derfor startede jeg min blog, fordi at det gav mig muligheden for at gøre alle 3 ting på én gang.

Katrine Lund Nielsen:

Jeg fik idéen om at starte min egen blog for over tre år siden efter at have arbejdet på Vi Unge, hvor jeg blandt andet stod for bloggen på viunge.dk. Jeg har haft forskellige blogs sidenhen, og i efteråret 2015 ændrede jeg min nuværende blog fra en livsstilsblog / dagbog til at være en niche blog med tips til blogging.

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen:

Det er faktisk en længere historie. Jeg havde faktisk overvejet det et par år, inden jeg startede. Men selve modet til at komme i gang, kom først langt senere. Jeg havde i det meste af mit sabbatår arbejdet en del, ofte 14 timer i døgnet, hvortil jeg til sidst blev selvstændig  forhandler hos Forever Living som forhandler. Jeg blev hurtig klar over, det ikke var mig, og jeg følte til sidst jeg stod ved en skillevej, hvor jeg skulle gøre op med mig selv, hvad jeg følte jeg burde og hvad jeg enlig havde lyst til. Og det jeg havde mest lyst til, var at starte en blog. Så efter lang tids overvejelse gjorde jeg det.

Hvordan lavede du din blog?

Patrick Hoffmann:

Jeg købte domænet patrickhoffmann.dk og opsatte CMS WordPress ved at ligge det på ftp-serveren – det er ret nemt. Derefter skrev jeg en række indlæg, som alle handlede om online markedsføring, samtidig med, at de SEO-optimerede. Det bedste indlæg jeg har skrevet, tog omkring 20 timer at skrive med 14 dages forberedelse. Indlægget handlede om, hvordan man tjener penge på Instagram.: http://www.patrickhoffmann.dk/tjener-du-penge-paa-instagram/.

Katrine Ringbæk Classen:

Jeg lavede min nuværende blog ved Bloggers Delight, og fik hjælp til det den vej.

Malue Jasmine Silke Ramløs:

Jeg har tidligere arbejdet med hjemmesider, så det lå lige til højrebenet.
Men jeg oprettede blot en wordpress-side og købte et domæne og så var jeg good to go!

Katrine Lund Nielsen:

Jeg startede med at oprette en blog på blogspot, og efter lidt tid satte jeg mig ind i WordPress, hvor jeg så lavede min egen selvhostede blog med eget domæne. Jeg har ændret udsende på den mange gange. Bloggen har fulgt mig, og der jeg var i livet, og det fede er jo, at man nemt kan lave om og ændre, indtil man er nogenlunde tilfreds.

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen:

Jeg havde ingen ide om hvordan man gjorde sådan noget, så jeg google ”hvordan laver jeg en blog” og hjemmesiden www.lavenblog.dk kom frem. Den guide er både nem og idiotsikker.

Hvad med læserne, fik du hurtigt dem? Og hvor meget arbejde krævede det af dig?

Patrick Hoffmann:

Det krævede at alle indlæggene var af en vis kvalitet, at de var SEO-optimerede og at jeg formåede at dele indlægget med de rigtige mennesker. Det tager 1/5 at skrive indlægget, og 4/5 at dele det med andre (Her er delinger i Facebook-grupper med danske bloggere ikke inddraget).

Katrine Ringbæk Classen:

Det er noget, som skal bygges stille og roligt op. Det kræver enormt meget arbejde, hvis man i forvejen ikke er et kendt ansigt eller navn.

Malue Jasmine Silke Ramløs:

Jeg fik dem rimelig hurtigt.
Det krævede ikke så meget, andet end jeg kommenterede på andres blogs og delte mit link flere forskellige steder.

Katrine Lund Nielsen:

Der var læsere fra dag et, men det har da krævet meget tid og arbejde at få de rigtige læsere. At gå fra at have nogle venner og familiemedlemmer, der læste med en gang imellem til at få deciderede følgere kræver, at man leverer godt indhold, og at man finder og lytter til sin målgruppe.

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen:

Hvis folk ikke ved der er en blog, så er det også svært at få følgere. I starten var jeg næsten flov over min blog og turde ikke lave en facebook fanside. Og så går det jo naturligvis langsomt. Jeg arbejder jo stadig på at få flere følgere.

Bruger du nogle promoveringskilder når du blogger? F.eks. en Facebook gruppe o. lign.

Patrick Hoffmann:

Jeg deler mine indlæg på alle mine sociale profiler – derudover tager jeg kontakt til en række folk pr. mail, som der er en lille sandsynlighed for, at de vil dele indlægget på deres hjemmeside (linkbuilding).

Katrine Ringbæk Classen:

Jeg bruger forskellige sider på facebook, min egen facebook og instragram.

Malue Jasmine Silke Ramløs:

Ja, jeg er storforbruger af Facebook-bloggrupper.

Katrine Lund Nielsen:

Ja, jeg bruger Facebook rigtig meget. Jeg har en Facebookside for min blog, og har også oprettet en Facebookgruppe, som fungerer som et netværk for bloggere. Herudover bruger jeg Instagram, Pinterest og Google+. Jeg er også begyndt en smule med YouTube, og senest er jeg begyndt at eksperimentere med nyhedsbreve.

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen:

Som blogger ville jeg mene, man har brug for alt den hjælp, man kan få, så ja. Det er ikke noget jeg gør hver dag, men når jeg føler jeg har lavet et rigtig godt indlæg ligger jeg det ud på diverse facebook grupper.. Ellers bruger jeg http://dkgiveaway.blogspot.dk/ hvis jeg har en give away, så ligger hun den op inde på hendes side.

Kan du leve af din blog?

Patrick Hoffmann:

Det er et vidt begreb. Jeg ønsker ikke at leve af min blog.

Katrine Ringbæk Classen:

På nuværende tidspunkt kan jeg ikke. Men det er en stor drøm!

Malue Jasmine Silke Ramløs:

Ikke endnu, kun hvis jeg vil leve af pasta – men jeg er godt på vej!

Katrine Lund Nielsen:

Min blog hænger sammen med min selvstændige virksomhed, hvor jeg hjælper kunder med hjemmesider, blogging og online kommunikation, men bloggen alene kan jeg endnu ikke leve af.

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen:

Jeg ville ønske jeg kunne svare ja, men jeg må nok sige ikke endnu, men håber da.

Hvor lang tid tog det for dig at tjene penge på din blog?

Katrine Ringbæk Classen:

Jeg har aldrig rigtig tjent særlig mange penge, men mere sponsoreret ting. Men nej, det handler om at kontakte nogen virksomheder og bygge det hele op fra bunden.

Malue Jasmine Silke Ramløs:

Ikke andet end en måneds tid.

Katrine Lund Nielsen:

Hm. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg første gang, fik betaling på min blog, men man kan jo ret hurtigt komme i gang med at tjene lidt ekstra lommepenge i form af annoncer, affiliate og sponsorerede indlæg. Det kræver dog hårdt arbejde at tjene gode penge på at blogge.

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen:

Allerede et par måneder efter fik jeg min blog tilkoblet med forskellige affiliate programmer, og så kan man jo allerede tjene lidt. Men efter det gik der ca. 5 måneder, før jeg fik sponserede ting og give aways ect.

Har du lyst til at give 3 råd til nye blogger, som gerne vil i gang med at blogge?

Patrick Hoffmann:

  1. Det område du vælger at skrive om, skal helst ikke været et område, hvor der allerede findes utallige bloggere – læserne er mættede og du skal være virkelig skarp, hvis du skal have succes med din blog.
  2. Sæt dig ind i Outreach, Linkbuilding og SEO.
  3. Tilkobl Google Analytics til din hjemmeside, så du kan holde styr på, hvor dine besøgende kommer fra. Der findes utrolig mange spam-robotter der går ind på din hjemmeside, så selvom at f.eks. WordPress fortæller dig, at du havde 1000 besøgende i d. 1/7, så kan de 900 af dem sagtens være robotter rundt omkring i verden. Det giver et uklart billede af, hvor mange besøgende du reelt set har, og det vil være forkert at bruge ”jeg har 1000 besøgende om dagen” overfor mulige samarbejdspartnere.

Katrine Ringbæk Classen:

Det kræver enormt meget tid. Et blogindlæg skriver ikke selv sig. Så man skal være sikker på, at man har tiden og lysten til at komme i gang. Man skal finde et bestemt emne, som interessere en og som har fange læsere. Det sidste råd må have, at man skal holde fast i sit arbejde, så skal det nok udvikle sig til noget stort og interessant.

Malue Jasmine Silke Ramløs:

Vær aktiv, hold dig ikke tilbage og brug mere energi på at promovere dig selv end at skrive blogpost hver eneste dag!

Katrine Lund Nielsen:

Uh, det er svært kun at give tre råd. Mine tre bedste råd til nye bloggere er helt klart at lave en nicheblog. Find noget, som du er passioneret omkring, og som du brænder for, og hold dig til det emne. Det er meget nemmere for læserne at afkode din blog, hvis du holder dig til et bestemt emne i stedet for at skrive om alt mellem himmel og jord. Herudover skal du ikke starte en blog med det formål at tjene penge, du skal starte en blog, fordi du brænder for at give noget af dig selv. At dele ud om et bestemt emne skal være drivkraft nok i sig selv.

Råd nr. to er at gøre noget ud af din blog, og have din blog på eget domæne. Det virker mere professionelt og seriøst, og man viser sine læsere og potentielle kunder, at man virkelig gerne vil sin blog.
Mit sidste råd i denne omgang må blive at du skal sætte dig ind i SEO. Du kan få rigtig meget og god trafik fra Google, hvis du søgemaskineoptimerer dine blogindlæg rigtigt. Det er gratis trafik, som kræver utrolig lidt af dig, når først, du har lært de rigtige metoder.
Hvis du ønsker flere tips til blogging, vil jeg meget gerne byde dig velkommen på min blog, udelukkendelund.dk, hvor jeg løbende deler ud af tips og inspiration til din blog.

Michelle Rønn Dyrmose Kristensen:

  • Just do it! –lad vær med at holde dig selv tilbage, fordi du måske føler alle andre er bedre. Alle har noget forskelligt, at tilbyde den her verden. Tro på dig selv.
  • Det er svært, og det er meningen. Især det tekniske , men der findes heldigvis massere af gode videoer og råd på nettet til, hvordan man gør sin blog bedre.
  • At have en blog er ligesom træning, man skal ikke skuffet over ikke at få et resultat allerede efter en uge. Ting tager tid. Hav tålmodighed.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hjemmesideexperten.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar