HTML sitemap, XML sitemap

Guide: Lær at sætte Html- og XML Sitemap op!

I denne guide ser vi nærmere på html og xml sitemaps. Derudover vises hvordan begge ting sættes op på en wordpress hjemmeside.

Hvad er et HTML Sitemap

Et HTML sitemap er ligesom en indholdsfortegnelse i en bog. I princippet er et HTML sitemap bare en almindelig .html side, som linker til ens egne undersider. Det giver en god brugervenlighed. Det er også af hensyn til SEO, at man bør benytte sig af et HTML sitemap. Google vil nemlig crawle din side bedre.

Hvad er et XML Sitemap

Et XML henvender sig udelukkende til søgemaskinerne. Sitemappet består af alle dine undersider i XML format. Hvis du gør brug af et XML sitemap, vil dine sider have større mulighed for at blive indekseret. Du kan indsende det til Google via Google Webmaster Tools, hvilket gør hele processen hurtigere.

Sådan laver du et HTML Sitemap

Når du skal lave et HTML sitemap, er den nemmeste løsning at benytte sig af et plugin. Her anbefaler jeg dette plugin. Pluginet er konfigureret med SEO by Yoast. Selve pluginet giver mulighed for at vælge hvilken side, som det skal opsættes på, antal kolonner og meget mere.

Sitemappet kan også udarbejdes manuelt. Det gøres helt simpelt ved at linke til de sider, som er vigtigst på hjemmesiden.

Et lille trick vil være at indsætte dit html sitemap på din 404-fejl side. Dette vil højst sandsynligt formindske din bouncerate.

Sådan laver du et XML Sitemap

Der findes flere forskellige værktøjer, som kan anvendes til at udarbejde et XML sitemap. I dette tilfælde vil jeg gøre brug af dette værktøj. Her kan et XML sitemap downloades, og du kan derefter lægge på det på din hjemmeside via en FTP server. Alt dette viser jeg nu:

Først og fremmest skal XML sitemappet downloades. Det gøres ved at klikke på linket ovenover. Det vil se sådan ud:

Html sitemap og xml sitemap 2

Indtast nu hjemmesidens URL og download. Husk at din fil skal slutte på .xml. Det er vigtigt, at den gør det.

Sitemappet skal placeres i hjemmesidens rod. Dette gøres nemmest ved en FTP tilgang. Normalt får man sine FTP oplysninger tilsendt på sin velkomstmail fra ens Webhotel. Jeg bruger Filezilla, som FTP client, da dette efter min mening er det bedste program. Klik på upload fil, og så ligger det i hjemmesidens rod.

Sådan, vi er næsten færdige, og det skal bare indsendes til google. Til dette formål skal Google Webmaster Tools anvendes.  I Google Webmaster Tools er en sitemap funktion, hvor der kan indsendes og testes sitemaps, som vist på billedet. Funktionen ligger under Gennemgang –> Sitemaps.

Html sitemap og xml sitemap 4

Du kan vælge først at teste dit sitemap og derefter indsende det.

Herefter er dit XML Sitemap oprettet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hjemmesideexperten.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar