Gæsteindlæg: Hjemmeside? Sådan!

I dette indlæg vil jeg give ordet til Christian Westerdahl, som er gæsterblogger.

God Fornøjelse!

Tillykke!

Siden du nu sidder og læser dette, tyder det på, at du har besluttet dig for at lave din helt egen hjemmeside. “Men hvordan kommer man så lige i gang med det?” Spørger du dig selv, mens du klør dig i nakken. At lave en hjemmeside behøver ikke at være noget, der er særligt indviklet. Men det kan betale sig at investere ikke bare tid, men også penge i projektet for at sikre et ordentligt resultat.

 

Det ultimative er, at få et webbureau til at lave hjemmesiden for dig. Her er et link til en prisberegner, der fortæller dig din hjemmesides pris, alt efter hvor omfattende den skal være. Selvom dette er klart den bedste løsning, hvor du som kunde har mulighed for at få skræddersyet den perfekte hjemmeside på bestilling af eksperter uden selv at have indtastet en enkelt linje kode, så kan man ikke lægge skjul på, at det er den mulighed der koster mest. Men stadig: man får hvad man betaler for, og er man meget seriøs med sin hjemmeside, så er denne mulighed den eneste rigtige.

 

Er man mere gør-det-selv typen, så findes der også mange andre alternativer til hvordan du kan lave en hjemmeside. For at få det bedste resultat og have fuld kontrol over din side, så indebærer det dog ofte, at du skal kunne kode. Den gode nyhed er, at kodning ikke er så svært igen. Det vigtigste ”sprog” at lære, er html, og selv ved tjenester hvor du har mulighed for at vælge et tema til din hjemmeside, er det en fordel at kunne. Du kan også downloade skabeloner til hjemmesider, og der findes mange gode man kan hente. Her behøver du ikke at kunne kode som sådan, men vil du lave ændringer, skal man alligevel ud i at prøve kræfter med det. Disse slags temaer kaldes i teknisk sprog for “CMS-templates”.

 

Kan man stille sig tilfreds med et på forhånd skabt tema, så er det ellers fantastisk. Du kan bruge wordpress til at køre den over, som er et godt og semi-brugervenligt værktøj. Det koster imidlertid penge at have, men det ville det også gøre, hvis du skulle finde et webhotel til en hjemmeside, du havde kodet selv. Et webhotel er en tjeneste, der er i stand til at udbyde din hjemmeside, så den er tilgængelig på nettet hele døgnet rundt. Man siger om webhoteller, at de “hoster” din hjemmeside, hvilket vil sige, at de er en art “vært” for din hjemmeside. En sådan tjeneste koster penge, og prisen varierer alt efter hvilken tjeneste du bruger. Betragt det som en dataudbyder, du har et abonnement til. Uanset om du laver din hjemmeside selv, eller får den designet af et webbureau, så skal du bruge et webhotel for at holde den kørende.

 

En sidste, ganske gratis mulighed er at bruge et socialt medie som tumblr, hvor du kan oprette blogs og hjemmesider med gratis hosting, som du selv kan kode eller hente fra skabeloner. Ulempen ved dette er, at der i din URL, dvs hvad der skrives i adressebaren for at komme ind på din hjemmeside, står .tumblr.com. Din hjemmeside er altså ikke en selvstændig hjemmeside, men tilknyttet det sociale netværk, ligesom din profilside på Facebook.

 

Du kan også, ganske gratis uden behov for webhotel, bruge hjemmesidebyggere som wix, hvor du kan designe din egen hjemmeside efter et “træk-og-slip system”. Her kan du bygge din egen hjemmeside, nærmest som at bygge med legoklodser, eller lave en powerpoint-præsentation. Her kan du trække billeder og tekst rundt på siden og vælge baggrund m.m., uden at skulle kunne kode. Ulempen ved dette er selvfølgelig stadig, at du ikke har 100 procents kontrol over designet og siden. Et andet negativt aspekt ved at bruge sådanne tjenester er, at der ofte står et logo et sted på siden eller/og tjenestens navn i URL’en.

 

Jeg håber, du har fået noget ud af at læse denne artikel, og selvom det stadig kan virke vanskeligt, så er det virkelig ikke umuligt at lave en god hjemmeside, selvom man er nybegynder. Det indebærer blot en lidenskab for din hjemmeside, og en lyst til at lære at sætte sig ind i hvordan det fungerer.

 

Jeg vil ønske dig al held og lykke med din side – og husk blot de bevingede ord: Hvor der er vilje er der en vej!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hjemmesideexperten.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar