affiliate marketing for begyndere, affiliate marketing

Forstå Affiliate marketing på 5 min!

Ønsker du en passiv indtægt via nettet? Så er affiliate marketing en mulighed for dig. Med affiliate marketing skaber du en passiv indtægt, bare ved at få besøgende til at klikke på links til webshop og andre virksomheder. Det er nemt selv for begyndere.

Hvad er affiliate marketing?

Affiliatemarketing er måde for virksomheder som webshops at få generet flere salg, leads og besøgende til deres hjemmeside/webshop. Det gør de ved at få privatpersoner eller virksomheder til at reklamere for dem på nettet. De fleste reklamere for virksomhederne eller webshopsne via et link fra deres egen hjemmeside til virksomheden. Det kan man udnytte som affiliater!

Hvad er en affiliate?

En affiliater er en person der skaber en passivindtægt. Det handler om at hjælpe virksomheder ved f.eks. at lede besøgende fra ens egen hjemmeside videre til andre hjemmesider for at købe noget på en webshop eller ved skaffe dem leads. Der gør en affiliater som regel via et link til virksomhedens hjemmesiden, som affiliateren reklamerer for.

Hvordan skaber jeg en passiv indtægt som privatperson?

Du skaber passiv indtægt ved at tilmelde dig et eller flere af de forskellige affiliate netværker. Et affiliate netværk er et bindeled mellem dig og virksomhederne. Et partnerprogram giver virksomheder mulighed for at få flere henvisninger til deres hjemmesider via de forskellige affiliates. Hvis du tilmelder dig hos et affiliate-netværk, og derefter går en aftale som affiliater for en virksomhed, vil du få et link som du kan spore. Hvis dine besøgende klikker på et link til et af dine partner programmer, og derefter køber noget på virksomhedens hjemmeside, så vil du få et fast beløb eller noget provision for købet.  Se casen nedenfor, som er et simpelt eksempel på affiliate marketing for begyndere.

Case

Lad os antage du starter en blog, hvor du blogger om hus og have. Du vil gerne tjene lidt lommepenge, så du derfor tilmelder du dig som affiliatepartner hos affiliate-netværket parnter-ads.dk.

Affiliate marketing for begyndere

Herefter vil du så gerne finde en partner inden for din branche, som altså er hus og have.

afilliate program

Du finder huskhaven.dk særdeles interessant til anmeldelser på din blog af forskellige haveredskaber.

Da Huskhaven.dk er en webshop der sælger haveredskaber, vælger du dem som partner.

Affiliate marketing for begyndere billede 3

De tilbyder dig 8% i provision pr. salg og det er fint for dig. Du ansøger derfor om deltagelse af partnerprogrammet.

Affiliate marketing for begyndere billede 4

Herefter giver Huskhaven.dk dig et link, som du kan indsætte i dine indlæg. Linket kan spores, hvilket betyder at hvis en besøgende klikker på linket og køber noget på webshoppen får du 8% i provison.

Dette er den mest grundlæggende måde for en affiliater at tjene penge på.

Affiliate netværker

Der findes en del forskellige partnerprogrammer i Danmark og selvfølgelig også i udlandet.

For dem som er nye indenfor affiliate marketing har jeg nedenfor oplistet de mest populære netværker i Danmark.

Partner-ads – Hos Partner-ads finder du et af de bredeste udvalg i branchen, og det er også det program der har flest kampagner i Danmark.

Euroads – Det er det program der har mest fokus på at affiliaterne skaffer leads til forskellige virksomheder.

Tradedoubler – Tradedoubler er et af de programmer, der har flest tilmeldte affiliates. Programmet har mest fokus på salg for webshops.

Webgains – Webgains har, som Tradedoubler, flest kampagner med salg og leads for virksomheder med webshops.

Jeg vil naturligvis anbefale at tilmelde dig alle affiliate netværkerne for at få flest muligheder med hensyn til affiliate programmer.

Inspiration

Til jer der vil begynde som affiliatere, og som mangler inspiration, vil jeg anbefale følgende:

The Smart Passive Income Blog – Denne side er lavet af amerikanske Patt Flynn, der blogger og giver gode råd om affiliate, konverteringer, trafik, SEO og meget mere.

Anders Saugstrup– Er en af danmarks bedste affiliatere, der står bag mange affiliate sider. Se f.eks. blacksnow.dk. Anders blogger b.la. om tips og tricks tips affiliate marketing til begyndere, men også til de mere øvede.

Jonathan Lindahl – Blogger om affiliate marketing, derudover har han lavet en supergod guide til onpage SEO optimering.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hjemmesideexperten.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

5 thoughts on “Forstå Affiliate marketing på 5 min!

  1. Fin artikel om affiliate marketing. Til folk som overvejer at prøve kræfter med faget, så vil jeg helt klart anbefale at starte med Partner-Ads som netværk. Jeg har personligt aldrig oplevet problemer med netværket og betalingen har altid kørt på skinner (og det er det vigtigste som affiliate).

    Derudover har netværket også gode “begynder”-programmer. Programmer som er relativt nemme at tjene penge på inden for en kort tidsperiode – for eksempel 3byggetilbud.dk. Der er uhyre mange nicher inden for byggeri som endnu ikke er berørt. En oplagt mulighed for en nybegynder inden for affiliate marketing. Vil du ikke give mig ret i det, Gustav? 🙂

    1. Jo, det er klart at Partner-ads er et af de mest populære danske netværker i Danmark, da det er et af de mest brugervenlige netværker. Jeg tror, det er så populært, fordi de har så mange forskellige nicher, man kan vælge imellem.

      Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave affiliate indefor byggebranchen, men har nu hørt meget godt om den niche. Jeg kan, da også godt se mange forskellige mulige “små” nicher, som man kan bygge en side op omkring.

Skriv et svar